zaterdag 6 maart 2010

Buurtinitiatief Groene Vallei reageert op brief carrefour directie

In antwoord op een brief van Carrefour aan de buurtbewoners van GB Gent Groene Vallei verstuurde buurtbewoner Gregory onderstaande open brief naar de pers en de directie.

From: gre_cre@hotmail.com
To:
Subject: Buurtinitiatief Groene Vallei reageert op brief carrefour directie.
Date: Sat, 6 Mar 2010 14:35:05 +0100

Beste Mijnheer Lavinay (Uitvoerend Directeur Carrefour België),

In de brief die u aan de klanten van de GB Gent Groene Vallei hebt gestuurd, stelt u plechtig dat we met al onze vragen terecht kunnen bij de winkeldirecteur. Ik raad u dan ook aan om even de tijd te nemen om deze persoon eens deftig te informeren. Tijdens onze buurtactie voor het behoud van onze winkel bleek dat er daar bitter weinig nieuws te vergaren valt.
Vandaar dat ik me dan maar rechtstreeks tot u richt. U opent uw brief met de boodschap dat "ondanks een ruim en trouw cliënteel" onze winkel "erg verlieslatend is". Het siert u dat u, weliswaar in bedekte termen, toegeeft dat er iets schort aan de manier waarop onze winkel wordt uitgebaat. Verder laat u ons nog weten dat we ons niet al te veel zorgen moeten maken want "op korte termijn verandert er helemaal niets". U sluit uw brief erg beleefd af door ons te bedanken voor het vertrouwen dat we in Carrefour stellen. Hier wringt het schoentje echter. Ons vertrouwen in Carrefour is geschonden door de abrupte wijze waarop u de sluiting van onze winkel heeft aangekondigd. Voor de buurtbewoners die al meer dan twintig jaar naar onze winkel komen is het vooral de lange termijn die er toe doet. Volgens mij is het dan ook aangewezen dat we eens samen nadenken over de toekomst van onze winkel. U die met de nodige exacte resultaten en cijfers van onze winkel over de brug zou komen, zou een positieve eerste stap zijn. Ik hoop dat u ingaat op onze aangereikte hand.
Indien u zelfs met onze hulp er niet in slaagt om onze winkel rendabel te maken, is er nog altijd een tweede piste die we kunnen bewandelen. Onze buurt zou samen met het erg bekwame personeel zeker overtuigd kunnen worden om onze "erg verlieslatende winkel" (voor een prijsje, dat spreekt voor zich) over te nemen. Blij u van dienst te kunnen zijn.

P.S. We krijgen signalen uit verscheidene buurten rond andere bedreigde vestigingen dat ze u ook spoedig te hulp zullen schieten. U kan op beide oren slapen.


Met vriendelijke Groeten,

Gregory Cremmerye (Namens het Buurtinitiatief voor het behoud van onze winkel in de Groene Vallei)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten