vrijdag 5 maart 2010

Actie voor behoud GB Groene Vallei is een succes

Buurtbewoners en klanten van de GB Groene Vallei in Gent hebben op twee dagen tijd meer dan 2000 handtekeningen opgehaald tegen de sluiting van hun winkel.

Het nieuws dat de GB Groene Vallei in Gent zou sluiten is in de buurt ingeslagen als een bom. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de buurtbewoners, voornamelijk bestaande uit gepensioneerden en studenten, in actie schoten.

De lokale GB is voor heel wat oudere mensen de enige winkel waar ze nog zelfstandig om hun boodschappen kunnen. Velen onder hen zijn ook speciaal in de appartementsblokken rond de winkel komen wonen om hiervan te kunnen genieten. Bovendien vervult deze GB vestiging ook nog de rol van postkantoor. De Lunchgarden naast de winkel fungeert voor deze mensen ook als een buurtcentrum. Het is een plaats voor sociale ontmoetingen.

Het verzet tegen dit mogelijke verlies heeft op twee dagen tijd meer dan 2000 handtekeningen opgeleverd tegen de sluiting. Het is nu de vraag hoe de directie van carrefour zal reageren op dit duidelijk signaal van de klanten tegen de sluiting.

Zie ook:
http://www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten