maandag 29 september 2008

Zaterdag 11 oktober: dag van de wooncrisis


Dag van de Wooncrisis
11 oktober 2008
Heernislaan 19, Gent
Vanaf 14.00 uur


Op 11 oktober zal in Gent de Dag van de Wooncrisis worden georganiseerd. Op het programma staan verschillende lezingen en workshops over de woonproblematiek. Ook zullen er groepen komen vertellen wat voor acties en projecten zij hebben ontwikkeld om een oplossing te vinden voor de huidige wooncrisis.


Deze dag vindt plaats in het kader van de Nationale Actieweken voor het Recht op Wonen die zijn uitgeroepen door het Ministerie van de Wooncrisis. Dit netwerk van individuen en groepen doet dit niet zonder reden. Op 6 oktober begint men op de Internationale Dag voor het Recht op Wonen en als afsluiter is gekozen voor de Dag Tegen de Armoede op 17 oktober. Tijdens die periode worden er in verschillende steden acties en betogingen georganiseerd.


In Gent wil men deze dag aangrijpen om het publiek te informeren over de omvang van de wooncrisis in België. Enkele sprekers zullen komen uitleggen waarom steeds meer mensen moeite hebben om fatsoenlijk te kunnen wonen voor een redelijke prijs.


Op het programma staat voorlopig al
- Actie Betaalbaar Wonen
- Presentatie van het Steunpunt Kraken Gent
- Lezing over grote sociale kraakprojecten in Brussel
- Workshop: Kraken in de praktijk
- De geschiedenis van kraken in Gent

´s Avonds zal er na een filmprojectie nog een optreden plaatsvinden van d´Onderhond.


Het programma zal doorgaan in het voormalige Ministerie van Financiën dat momenteel gekraakt is en daardoor een sociale- en woonfunctie heeft gekregen.


Voor meer informatie: www.wooncrisis.be of krakgent@squat.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten