zaterdag 6 september 2008

Onrust in de Gentse industrie: Katoen Natie breidt uit, Domo ontslaat

Katoen Natie - een logistieke dienstverlener voor de industrie - breidt uit. Doordat het bedrijf vroegere terreinen van Volvo Logistics aankocht, kan het de komende jaren uitbreiden en loodsen bouwen op 25 bijkomende hectares, het investeert daarvoor 65 miljoen euro. Als het nieuwe logistieke park klaar is - over 7 jaar is dat - zullen er 500 nieuwe jobs bijkomen en zal de capaciteit verdubbelen.

De directie van DOMO in Zwijnaarde heeft op een speciale ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om de afdeling DOMO Cushion Floor te sluiten. 91 arbeiders, 47 bedienden en 12 interim-krachten verliezen hun baan. "De directie heeft meegedeeld dat ze de afdeling wil sluiten," zegt Patrick De Backer (ABVV). "Als reden geeft ze de overcapaciteit in de sector en de zware verliezen van de laatste tijd aan." De productie ligt stil. Vannacht is er al niet gewerkt, ook vandaag zal het werk niet meer hervat worden. Volgende week beginnen de sociale onderhandelingen in het kader van de wet-Renault.

Zie ook op Gentblogt de artikels over Domo en Katoen Natie

2 opmerkingen:

  1. alle katoen natie gaat weer uitbreiden . zullen ze niet eerst beter denken aan hun eigen werknemers ? het gaat slecht bij katoen natie , wij moeten stempelen en binnen kort vallen er ook nog ontslagen , dat ze daar eerst een keer aan denken .ik kan het weten want ik ben een van de werknemers .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. alle ze , binnen kort mogen wij (de werknemers stempelen en zullen katoen natie maar bij bouwen is dat eerlijk ?

    BeantwoordenVerwijderen