zondag 29 augustus 2010

De Lijn staaktVan sparen tot staken… De Lijn staakt morgen !

Na West-Vlaanderen staakt morgen het personeel van De Lijn Oost-Vlaanderen. De reden van de staking gaat terug op het besparingsplan van De Lijn dat door de Vlaamse regering werd opgelegd.

Op 1 september gaat de nieuwe dienstregeling van start. 10 jaar lang heeft De Lijn als zuivere openbare dienst het bus- en tramaanbod uitgebreid. In Gent mede dankzij een referendum in 2000 waardoor de stad zijn 'plan 2010' heeft gemaakt. Vandaag staan we voor een begin van afbouw van onze dienstverlening.

Zoals ook in het verleden in gelijkaardige situaties staat cap PAL achter de chauffeurs. Het is daarom dat wij morgen aan piketten een nep-vervoerbewijs zullen uitdelen, met daarop een bedanking aan de chauffeurs vanwege de reizigers voor een andere politiek (zie bovenaan). Het vervoersbewijs wordt uitgedeeld in twee kleuren: groen en rood.

Reizigers en sympathisanten zijn nu al bezig deze vervoersbewijzen rond te dragen aan de chauffeurs.
Wil je zelf ook zo'n kleine steunbetuiging overhandigen aan jouw chauffeur? Laat me iets weten: elias.vlerick (at) gmail.com, 0472/75.16.86.

Wil je meegaan morgen?

Afspraak vanaf 5 u ’s morgen tot in de loop van de ganse voormiddag:

Stelplaats Destelbergen ( Dendermondse Steenweg)
Stelplaats Gentbrugge ( Brussese steenweg)
Andere stelplaatsen in de provincie als je daar niet ver vandaan woont.

Ondertussen zitten de initiatiefnemers van het referendum van 2000 niet stil. Zij nemen zich voor deze week naar buiten te komen. Meer info zal je in de loop van de dag vinden op www.anderepolitiek.be

Elias

Geen opmerkingen:

Een reactie posten