zondag 28 december 2008

Volvo: weer interims buiten

Vrijdag 19 december. De laatste grote werkdag bij Volvo voor het verlof. Weer een dag met minder interims aan de lijn. CAP deelde volgende boodschap uit aan de werknemers:

Weer 30 interims op straat!

Vandaag worden er 30 collega's met een interimcontract zonder boe of ba op straat gezet. Zij kunnen na nieuwjaar niet meer terugkomen bij Volvo Cars. Voor hen wacht in 2009 grote onzekerheid, zullen ze nog werk vinden in deze moeilijke tijden?
"Het zijn maar interims, ze wisten op voorhand dat het tijdelijk was" wordt er gezegd. Maar bijna iedereen die bij Volvo begint te werken begint als interim, ook diegenen die vast willen blijven. Hebben deze collega's dan niet evenveel recht op het behoud van hun werk als elke andere collega?

In het loonakkoord zegt de directie dat we moeten inleveren om het drieploegensysteem veilig te stellen, maar een pagina verder legt ze uit hoe de nachtploeg zal afgebouwd worden. Wat moeten we hiervan denken? Het kan niet dat we moeten inleveren op ons loon en dat daarbovenop nog eens mensen op straat worden gezet. Hoeveel afdankingen staan er nog op de agenda van de directie en haar "plan voor de toekomst"?

Het is duidelijk dat de verkoop slecht gaat, maar er zijn ook gigantische winsten gemaakt dankzij onze inspanningen. Kunnen wij zomaar ontslagen aanvaarden zonder dat wij ook maar enig zicht hebben op wat er gebeurd met al dat geld waarvoor wij gewerkt hebben?

Leterme ontslag!

Het zijn vragen die overal op de lippen liggen. Daarom heeft CAP Roberto D’Orazio uitgenodigd.


Roberto D'Orazio

Roberto D’Orazio was de woordvoerder van de arbeiders van de Forges de Clabecque. Die hebben 10 jaar geleden een fabriek open gehouden na aangekondigde sluiting. Door syndicale actie en arbeiderscontrole.

Dit soort arbeidersleiders weten zeer goed wat er leeft bij de arbeiders. Politici als Leterme zijn bezig met hun eigen carrière. Zij zitten op de doofpot om te verbergen hoe zij de bodemloze putten van de banken redden.

Wil jij ook in gesprek gaan met Roberto D’Orazio?

Kom dan naar Centrum Ten Berg Halve Maanstraat 96 9040 Gent
Op vrijdag 23 januari om 19 u 30

Of neem kontakt met CAP:
info@anderepolitiek.be
Raf Verbeke Spitaalpoortstraat 84
9000 Gent 0497/23.07.60.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten