zondag 21 december 2008

Postkantoor Dendemondsesteenweg: zelfs de laatste openingsdag wordt ons niet gegund

Zaterdag 13 december, normaalgezien de laatste dag dat het postkantoor aan de Dendermondse Steenweg in St.-Amandsberg open was. De Post had immers beslist om dit postkantoor op maandag 15 december te sluiten. Hiertegen was eerder al protest geweest door buurtbewoners. Zij begrijpen niet waarom De Post een drukbezocht postkantoor zomaar sluit.

Om te tonen dat we de strijd tegen de sluiting van de postkantoren niet opgeven was er door buurtbewoners en het comité post-sos-poste op de laatste openingsdag van het postkantoor een actie gepland. We zouden soep uitdelen aan bezoekers van het postkantoor en aan voorbijgangers. Hierbij gesteund door de kerstman.

Op de dag van de actie bleek echter dat het postkantoor die zaterdag al niet meer open was. En dat terwijl duidelijk gezegd was dat het pas maandag zou sluiten. Veel buurtbewoners bleken hier ook niet van op de hoogte en stonden voor een gesloten deur toen ze zaterdag een aangetekende zending wilden ophalen en versturen. "Waar moeten we naartoe?" vroegen ze ons. Er zou een postpunt in de Delhaize een eind verder komen, maar dat bleek nog niet geïnstalleerd te zijn. Ook op het Stapelplein een kilometer verder konden ze niet terecht. Het dichtstbijzijnde postkantoor bleek algauw drie kilometer ver. Natuurlijk roept dit verontwaardiging op.

Een aantal buurtbewoners wou het hier dan ook niet bij laten, ondersteund door het comité post-sos-poste zullen ze een klacht indien wegens de onaangekondigde vroegtijdige sluiting van het postkantoor aan de Dendermondse Steenweg.

Verslag van de actie in De Gentenaar:http://post-sos-poste.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten