zaterdag 6 februari 2010

Actie voor een veilige Dampoort

Veel volk op actie voor een veilige Dampoort in Gent eergisteren. Het was een maand geleden dat op nieuw een dodelijk slachtoffer viel in de buurt van wat misschien wel een van meest complexe verkeerskruispunten van het land is. Traditioneel rukt de fietsersbeweging uit het slachtoffer te herdenken. Maar ook om de vinger te leggen op heel wat knelpunten. Natuurlijk is er heel wat verbeterd de laatste jaren. Maar de ontwarring van de Dampoort verkeerknoop begint zachtjes aan “ een Lange Zwabber “ te worden, met knipoog naar gekende Antwerpse toestanden. Alles wordt aan alles vast gehangen en wat dringend moet kan niet omdat wat eerst nodig is nog niet mogelijk is. Of net nog ter studie is.Met als inzet: een brug of een tunnel ? Waar hebben we dat nog gehoord ?

Wordt zeker vervolgd en… met dank voor de mooie foto’s van Jan Goddemaer. Flink op post waren de moedige jongeren van burgerinitiatief “10 11 “ ivm de Gentse politie.

1 opmerking:

 1. We kregen onderstaande in onze mailbox:

  Ja ik was er ook; Maar ik heb gemengde gevoelens
  -Oversteekplaatsen veiliger maken OK ;met lichten ?
  -Station / Gandastraat beter gelijkgrondse kruising samen met doorsteek onder spoorweg =verbinding St Amandsberg & Dampoort // binnenstad
  hier is te weinig aandacht voor !!
  -Hoe meer lichten op de ring =hoe meer sluipverkeer;(Louisberg/Voorhoutkaai/Schoolkaai is nu al een ware hel

  Oplossing

  -Zware infrastructuur voor kruisen ring (bruggen en onderdoorgangen)
  -Zero toleratie zone 30 om woonwijken leefbaar te maken
  -Sluipverkeer onmogelijk maken vb Schoolkaai thv rond punt Dampoort afsluiten

  Of mooie woorden " Gent Autoluwe stad" waar maken

  BeantwoordenVerwijderen